Topic outline

 • Allmän

  Välkommen till HUS föreningsguide!

  I föreningsguiden hittar du information om att verka i HUS krets och allmänt om föreningsverksamhet. Guiden ger även hjälp och tips för praktiska arrangemang och fungerar som stöd för enskilda aktörer. Ämnesområdena ger grundläggande information om att driva en förening från lagärenden till ekonomi och från mötesteknik till att fylla i Tahlo. Alla ämnesområden har listats i nedanstående innehållsförteckning.

  Guiden baserar sig på gamla föreningswikin och upprätthålls av HUS. Om du kommer på någonting som kunde läggas till i guiden, hittar en söndrig länk eller föråldrad information kan du skicka meddelande till föreningssakkunniga (jarjestosihteeri (at) hyy.fi)

  HUS officiella informerande i föreningsrelaterade ärenden sker via epostlistan hyy.jarjestot och på HUS webbplats.


 • Att upptas inom HUS och HUS föreningstjänster

  Det här avsnittet behandlar  hur man ansöker om att upptas inom HUS och ger även en del tips för nya föreningar. Dessutom presenteras HUS tjänster, stöd och utbildningar för föreningarna och hur de kan tas del av samt även en del tjänster och stöd som erbjuds av andra  organisationer.

 • Annat stöd, tjänster och lokaler

  Det här avsnittet innehåller andra tjänster, stöd och lokaler tillgängliga för föreningar som tillhandahålls av andra parter än HUS.