Valintatoimikunnat

Mistä on kyse ja mikä on valintatoimikunnan tehtävä?

Tiedekuntakohtaiset valintatoimikunnat vastaavat syksyisin opiskelijaedustajavalintojen valmistelusta. Niihin haetaan syksyisin vähintään kolmea jäsentä, joiden tulee opiskella siinä tiedekunnassa, jota kyseinen valintatoimikunta edustaa.


Valintatoimikunnan tärkein tehtävä on käydä läpi opiskelijaedustajapaikoille saapuneet hakemukset, tarkastella niitä ennalta annetun hakukuulutuksen kriteereihin ja eduksi katsottavien ominaisuuksiin verraten ja lopulta tehdä valintaesityksiä opiskelijaedustajista. Valintatoimikunnan tulee pyrkiä valmistelemaan valintaesityksiä niin, että eri tieteenalat, sukupuolet ja taustat tulevat edustetuiksi. Myös varsinaisen ja varajäsenten valinnoilla on väliä, joten kaikki valintaesitykset pitää pyrkiä perustelemaan hyvin. 


Valintatoimikunta ei siis tee päätöksiä edustajista, vaan päätöksen tai esityksen vahvistuksen tekee joko HYYn edustajisto tai hallitus. Yliopistokollegion opiskelijaedustajien osalta valintatoimikunta tekee esityksen ja valinnoista päättää HYYn edustajisto. Tiedekuntaneuvostojen opiskelijaedustajien osalta esitys tehdään ja päätöksen tekee HYYn hallitus. Koulutusohjelmien johtoryhmien kohdalla HYYn hallitus vahvistaa valintaesityksen ja lopulliset päätökset opiskelijaedustajista tekee kunkin tiedekunnan dekaani.